Kamis, 01 Agustus 2019

DAILY REPORT INDONESIA PART 4

01-08-2019
BUFFET MENU

Hay guys, kembali lagi di blog saya, dan hari ini saya akan kembali menceritakan kejadian yang terjadi di kitchen dan tentunya menambah menu yang ada di blog saya, penasaran kan menu apa yang kami kerjakan hari ini, oke guys jangan tunggu lama lama ini dia ceritanya. 

Tapi sebelum itu guys saya ingin bertanya dari kemarin saya bercerita, ada ngga yang tahu menu buffet itu apa? nahh masih banyak kan yang belum tahu. oke saya akan memberitahu apa yang di maksud dengan buffet. Buffet adalah salah satu sistem pelayanan di mana makanan dan minuman di hidangkan di atas sebuah meja pajang yang telah di set dengan baik dan tamu mengambil sendiri makanan dan minuman yang di sukainya. 

Dan adapun kelebihan dari buffet adalah sangat praktis dan cepat jadi tamu tidak perlu menunggu lama, dan ketika menu buffet di sajikan tidak perlu memerlukan banyak waiters karna tamu mengambil sendiri makanan yang telah di sediakan. Tapi yang harus di perhatikan saat menu buffet di sajikan adalah:
1. kebersihan meja buffet 
2. waiters harus siap mereffil makanan 
3. kelengkapan alat saji 
4. penataan menu buffet 
Itulah dia pengertian, kelebihan, dan yang harus di perhatikan saat menggunakan buffet service. Bagai mana teman teman sudah tahu kan yang di maksud dengan buffet? 

Oke guys, hari ini saya dan kelompok saya membuat menu buffet yaitu Sandwich. Dan recipe dari sandwich adalah:
- CLUB SANDWICH

INGREDIENTS :

3 slices 3-  slices White bread, toasted
as needed-  as needed Mayonnaise
2 pcs- 2 leaves Lettuce
2 slices- 2 slices Tomato. about
3 strip- Beef bacon
60 gr- diced turkey or chicken breast

PROCEDURE
1. Place the 3 slices of toast on a clean work surface. Spread the tops with mayonnaise.
2. On the first slice, place 1 lettuce leaf, then 2 slices of tomato, then 3 strips of bacon.
3. Place the second slice of toast on top, spread side down
4. spread the top with mayonnaise.
5. On top of this, place the turkey or chicken, then the other lettuce leaf.
6. Top with the third slice of toast, spread side down.
7. Place frilled picks on all 4 sides of the sandwich.
8. Cut the sandwich from corner to corner into 4 triangles. Each triangle will have a pick through the      center to hold it together.
9. Place on a plate with the points up. The center of the plate may be filled with potato chips, French      fries, or other garnish or accompaniment.

PER SERVING:
Calories : 580 gr
Protein : 32 gr
Fat : 25 gr (40% cal)
Cholesterol: 75 mg
Carbohydrates: 53 gr
Fiber: 3 gr
Sodium: 910 mg

-MONTE CRISTO SANDWICH 

INGREDIENTS :

White bread: 2 slice
Butter: as needed
Sliced turkey or chicken bras: 30 gr
Smoked beef: 30 gr
Cheddar sliced: 30 gr
Egg, beaten: 1
Milk: 30 ml

PROCEDURE:  .
1. Place the brad on a clean work surface. Spread the tops with butter.
2. Place the turkey, ham, and cheese slices on one of the pieces of bread. Top with the remaining            slice of bread, buttered side down.
3. Secure the sandwich with 2 picks placed in opposite corneas.
4. Beat the egg and milk together.
S. Dip the sandwich in the batter until it is completely coated and the liquid has partially soaked into      the bread.
6. Fry the sandwich in deep fat at 375'F (190'C) until golden/brown.
7. Cut in half and serve Immediately.
ALTERNATIVE METHOD: Omit the picks and cook on a griddle until browned on both sides.

PER SERVING:
Calories: 570 gr
Protein: 37 gr
Fat : 30 gr (48% cal)
Cholesterol: 285 mg
Carbohydrates: 37 gr
Fiber: 1 gr
Sodium: 650 mg







Oke guys mungkin itu saja yang dapat saya sampaikan hari ini terimah kasih telah membaca dan mudah mdahan bermanfaat, kalau ada kata yang salah mohon di maafkan dan kalau ada kata yang bermanfaat dan berkenang di hati itu datangnya dari ALLAH. Sampai jumpa minggu depan guys. AND PEACH OUT 

Bury yourself in that the word is impossible it there is no


Tidak ada komentar:

Posting Komentar

DAILY REPORT 14-11-2019

14-11-2019 LAST DAY PRACTICE ( A LA CARTE 2) Hello guys welcome back to my blog, today i am back to tell you what we are doing in kit...