09-04-2019
Praktek norimaki dan prepare untuk chinese spinach and peanut salad
hy hy guys kembali lagi di blog saya hari ini saya akan kembali menceritakan apa saja yang terjadi hari ini di kitchen dan apa saja yang akan kami buat..?? jadi tetap stay di blog ku dan membaca sampai habis ya guys.
Hari ini saya bangun pada pukul 04:00 saya langsung mandi dan shalat, setelah shalat saya bersiap utuk ke kampus tapi sebelum ke kampus saya mengecek terlebih dahulu tool bag dan grooming. setelah semua lengkap dan rapih saya pun berangkat ke kampus.
Setelah sampai di kampus saya langsung melanjutkan prepare kemarin yaitu membuat Norimaki. pertama saya memasak beras jepang, dan memboil vinegar dan ditambahkan sugar and salt. tapi sebelum memasak saya meng in put data terlebih dahulu bahan apa saja yang kami pakai.
Dan setelah nasi masak dan semua bahan telah siap, kami membentuk norimaki (sushi). dan setelah itu plating untuk explain. di office
INGREDIENTS FOR NORIMAKI:
1. Rice 250 gr
2. Nori 7 layer
3. Tobiko 300 gr
4. Egg, beaten 2 pcs
5. Cucumber, cut into juliene sushizu 2 pcs
6. VInegar 100 ml
7. Sugar 130 ml
8. Salt 40 gr
PROCEDURE:
1. Mix all ingredients sushizu and boil, than a cool to room temperature.
2. Foe egg, make a thin omelette.
3. Make steam rice and mix with sushizu.
4. Portion rice to 7 portion (90gr/portion). Take makisu and put nori, rice and filling sushi like a cucumber, tobiko and omelette, then roll.
5. Cut norimaki into 8 places and serve with shoyu.
Setelah plating, satu perwakilan dari kelompok kami masuk ke office untuk explain dengan chef ical. dan setelah itu kami prepoare untuk membuat prepare chinese spinach and peanut salad, saya membantu untuk mengupas kulit dari kacang.
Dan ingredients dari chinese spinach and peanut salad:
1. spinach, tought ends removed 500 gr
2. raw peanuts 1 cup
3. peanut oil (or vegetable oil) 1 tbsp
4. chinese black vinegar 2 tbsp
5.light soy sauce 1 tsp
6. sugar 2 tsp
7. salt 1/2 tsp
8. minced ginger (optional) roasted with sesame seed for decoration 2 tsp
PROCEDURE:
1.Bring a large pot of water to a ball. over medium heat until cooked throug , Drain spinach and set aside to cool.
2. Add oil and peanuts to a wok (or small skillet). Heath ver medium heat and stir with a spatula continuously, until the skin of the peanuts turns dark brown and the edges turn golden brown. Turn off heat immediately and transfer peanuts to a plate to cool.
3. Combine black vinegar, light soy sauce, sugar, and salt in a small bowl, mix well, and set aside.
4. When spinach is cool enough to handle, squeeze extra I water out of it with both hands. Chop spinach into pieces I about 8 centimeters (3 Inches) in length and transfer to I several small serving bowls.
5.Right before serving, top spinach with peanuts and drizzle I with the vinegar sauce. Garnish with sesame seeds and I serve immediately.
setelah itu kami memakan bersama apa yang telah kita buat di recipe 2.4 . setelah itu kami GC dan pulang bersama sama.
mungkin itu saja yang dapat saya ceritakan hari ini terimah kasih telah membaca sampai habis, AND PEACH OUT.
2. Add oil and peanuts to a wok (or small skillet). Heath ver medium heat and stir with a spatula continuously, until the skin of the peanuts turns dark brown and the edges turn golden brown. Turn off heat immediately and transfer peanuts to a plate to cool.
3. Combine black vinegar, light soy sauce, sugar, and salt in a small bowl, mix well, and set aside.
4. When spinach is cool enough to handle, squeeze extra I water out of it with both hands. Chop spinach into pieces I about 8 centimeters (3 Inches) in length and transfer to I several small serving bowls.
5.Right before serving, top spinach with peanuts and drizzle I with the vinegar sauce. Garnish with sesame seeds and I serve immediately.
setelah itu kami memakan bersama apa yang telah kita buat di recipe 2.4 . setelah itu kami GC dan pulang bersama sama.
mungkin itu saja yang dapat saya ceritakan hari ini terimah kasih telah membaca sampai habis, AND PEACH OUT.
LIVE ALWAYS GIVE YOU TWICE TIME, BE THANKFUL FOR TODAY AND DO THE BEST FOR TOMORROW
Tidak ada komentar:
Posting Komentar